Silikon okolo škrtiacej klapky a úplne zaslepené EGR je to pravé orechové

. ECU aj tak po pár km zistí že EGR nemá prietok a tak sa bude snažiť redukovať spaliny čím? úpravou časovania vstrekov

. Treba voliť kompromis medzi prietokom a meranými hodnotami.
K tomu turbu:
kompresny pomer standart BOB
27micka od KKK z neakého dieslu overbostom zredukovaná na 0,65bar
50mm odlahčovací ventil výtlačného okruhu
6ks vstrekovačov z STIčka s kapacitou 440cc
palivové čerpadlo Walbro 255ka
preprogramované ECU
spojka od APčka
MT75ka s dieslovej verzie s upraveným 5 stupňom
potrubia na mieru z nerezovej ocele pre sanie a výfuk
uprava mazacieho okruhu pre mazanie turba
keď to spočítam tak tam nasypal slušné peniaze a ten motor by pri každodennom jazdení mal problém so životnosťou ložísk kluky.
Radšej by som tam za tie prachy napchal V8 a ten BOB by si ani neškrtol. Na grafe pekne vydno ako rýchlo ožíva, no smola že aj tak rýchlo padá. Ak by znížil kompresný pomer na 7,5:1 mohol by tam fúkať až 1,2 baru no potom by potreboval väčšie vstreky, čerpadlo, nový soft..... zase kopec peňazí no zaujímavejší graf.
Čo sa týka biosračiek ako etanol a podobné hnojivá doteraz som nevidel motor ktorému by to robilo dobre. Výrobcovia nových vozidiel dokonca zakazujú takéto palivá tankovať. Bohužial má slabú odolnosť voči samovznieteniu - detonačné spalovanie. A nakolko BOB neni ešte vybavený snímačom detonačného spalovania, tak si to odnesú piesty. Radšej LPG alebo CNG - čistejšie palivá, odolnosť nad 100oktanov, ale aj tam je problém s teplotnými pomermi v motore. Nové motory TSI, FSI a podobné priamovstreky nie su schopné jazdy na alternatívne palivá, nakolko dochadza k prehrievaniu vstrekovacov. Riešia to tym ze vstreky vstrekujú palivo v mensich davkach aby sa uchladili a ostatne dorovnava alt. palivo.
stačilo už som sa moc rozpisal.